Aksaray Ahmet Cevdet Paşa Sosyal Bilimler Lisesinde Atatürk Kitaplığı Açıldı.


Aksaray Ahmet Cevdet Paşa Sosyal Bilimler Lisesinde Atatürk Kitaplığı Açıldı.

30 Haziran 2023

Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı ve Millî Eğitim Bakanlığı iş birliğinde hayata geçirilen “Sosyal Bilim Liselerinde Atatürk Kitaplığı Projesi”nin açılışlarına devam ediliyor.

26 Ekim 2022 tarihinde Aksaray Ahmet Cevdet Paşa Sosyal Bilimler Lisesinde “Atatürk Kitaplığı”nın açılışı yapıldı. Etkinliğe; Atatürk Araştırma Merkezi Başkan Yardımcısı Gamze BERKTİN, Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı Haberleşme Üyesi Doç. Dr. Bengü BOLAT, Aksaray İl Millî Eğitim Müdürü Hacı Ömer KARTAL, Aksaray İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa DOĞAN ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başladı. Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu tanıtım filminin ardından Ahmet Cevdet Paşa Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Orhan AVAN ve Atatürk Araştırma Merkezi Başkan Yardımcısı Gamze BERKTİN birer açış konuşması yaptı.

Açış konuşmalarının sonrasında Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı Haberleşme Üyesi Doç. Dr. Bengü BOLAT “Türkiye’de Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları” konulu bir konferans verdi. Konferans sonunda öğrencilerin soruları yanıtladı.

Son olarak protokol üyeleri ile öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla “Atatürk Kitaplığı”nın açılış kurdelesi kesildi.