“Askerî, Siyasi ve Ekonomik Yönleriyle BÜYÜK ZAFER’İN 100. YILI Uluslararası Sempozyumu”


“Askerî, Siyasi ve Ekonomik Yönleriyle BÜYÜK ZAFER’İN 100. YILI Uluslararası Sempozyumu”

30 Haziran 2023

8-9 Haziran 2022 tarihlerinde Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı ve Batman Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen “Askerî, Siyasi ve Ekonomik Yönleriyle BÜYÜK ZAFER’İN 100. YILI Uluslararası Sempozyumu”na Vali Yardımcısı İbrahim GÜNEŞ, Vali Yardımcısı Kadir KILINÇ, Atatürk Araştırma Merkezi Başkanı Doç. Dr. Yüksel ÖZGEN, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris DEMİR, Batman Garnizon Komutanı İhsan KAPLAN, Batman Cumhuriyet Başsavcısı Ömer METE, Batman Adalet Komisyon Başkanı Fatih YILDIRIM ile akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan programda, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu tanıtım filmi izlendi. Tanıtım filminin ardından Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris DEMİR ve Atatürk Araştırma Merkezi Başkanı Doç. Dr. Yüksel ÖZGEN açış konuşmalarını yaptı.

Konuşmalardan sonra gerçekleşen açış panelinde, Doç. Dr. Yüksel ÖZGEN başkanlığında Prof. Dr. Ahmet ÖZCAN, Prof. Dr. Osman KÖSE ve Prof. Dr. Haluk SELVİ konuşmalarını gerçekleştirdi. Açış paneli, plaket takdimiyle sonra erdi.

2 gün boyunca 49 bildiri sunulan sempozyumda, Prof. Dr. İdris DEMİR’in başkanlığında Prof. Dr. Dilşen İNCE ERDOĞAN, Prof. Dr. Mevlüt ÇELEBİ, Doç. Dr. Orhan TURHAN ve Dr. Öğr. Üyesi Tekin İDEM’in katılımıyla Değerlendirme ve Kapanış Oturumu yapıldı.