ATAM Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kılınç’tan Kayseri’de Makam Ziyaretleri
Atatürk Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kılınç, “Türk Kanunu Medenisi ve Cumhuriyet Sergisi” ile “T.C. Kayseri Barosu’nun Kuruluşunun ve Türk Medeni Kanunu’nun Kabulünün 100. Yılı Sempozyumu” kapsamında bulunduğu Kayseri’de bir dizi makam ziyaretinde bulundu.
Prof. Dr. Ahmet Kılınç, ilk olarak Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun’u makamında ziyaret etti. Samimi bir atmosferde gerçekleşen görüşmede, Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığının yürüttüğü bilimsel ve kültürel faaliyetler, üniversitelerle gerçekleştirilen iş birlikleri ile Cumhuriyet’in hukuk ve kültür mirasının gelecek kuşaklara aktarılmasına yönelik çalışmalar ele alındı. Ayrıca Erciyes Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek sergi ve sempozyumun akademik ve toplumsal katkıları üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.
Prof. Dr. Ahmet Kılınç, daha sonra T.C. Kayseri Barosu Başkanı Av. Murat Tolga Özsoy’u makamında ziyaret etti. Görüşmede, Türk Medeni Kanunu’nun kabulünün 100. yılı dolayısıyla gerçekleştirilecek etkinliklerin önemi, hukuk tarihine yönelik bilimsel çalışmalar ve kurumlar arası iş birliği imkânları değerlendirildi. Kayseri Barosunun kuruluşunun 100. yılı vesilesiyle düzenlenecek sempozyumun hukuk camiasına sağlayacağı katkılar da ele alınan konular arasında yer aldı.
Her iki ziyaretin sonunda karşılıklı hediye ve kitap takdimleri gerçekleştirildi. Prof. Dr. Ahmet Kılınç tarafından Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı yayınları arasından seçkin eserler hediye edilirken, ev sahibi kurum temsilcileri de nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerini ifade etti.
Ziyaret programı, günün anısına çekilen toplu fotoğrafların ardından sona erdi.